Tara noastra are o mare traditie in producerea de vinuri albe dulci. „Aceasta era politica inainte de 1989, cand acest vin se exporta in tarile comuniste cu mare succes. Si acum, in jur de 60% din productie sunt de vinuri albe“, a precizat Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului. Aceasta preferinta s-a mentinut mult timp dupa Revolutie, dar, dupa aderarea la Uniunea Europeana, romanii au fost influentati de tendintele internationale. „Piata romaneasca este, in mod traditional, una demi-demidulce, demisec -, dar pentru ca tendinta mondiala este una spre sec, si consumatorul roman s-a reorientat“, spun specialistii.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro