Social 5 August 2008 01:38
Motociclistii considera abuziva intentia edililor Capitalei de a le restrictiona circulatia pe timpul noptii, incepand cu 1 septembrie, potrivit unui proiect al municipalitatii care, in plus, interzice accesul ATV-urilor in oras.

Potrivit Asociatiei Motociclistilor din Romania, nu trebuie ingradit dreptul unor cetateni de a-si folosi motocicletele pe drumurile publice, iar orice abatere de la legea de circulatie, cum ar fi viteza sau zgomotul prea mare, trebuie sanctionata de organele in drept, potrivit legii.

Primaria Capitalei intentioneaza sa restrictioneze circulatia motocicletelor si a scuterelor pe principalele artere, in intervalul 23.00-05.00, in urma sesizarilor primite de la bucurestenii deranjati de zgomotul produs de aceste vehicule. Potrivit unui proiect care urmeaza sa fie discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, edilii vor, de asemenea, sa interzica total, din toamna, circulatia ATV-urilor in oras, pe motiv ca acestea nu sunt destinate arterelor rutiere. "Motociclistii nu au decat sa-si spuna punctul de vedere. Din momentul in care proiectul va fi adoptat, el va deveni litera de lege", a declarat, pentru NewsIn, viceprimarul general al Capitalei, Robert Ionescu.

Prin interzicerea circulatiei motocicletelor pe timpul noptii, autoritatile urmaresc atat eliminarea zgomotelor, cat si a curselor ilegale care se desfasoara pe arterele importante din Bucuresti. "Interdictia nu va fi viza si strazile adiacente, pentru ca acolo nu au loc curse, din cauza ca nu au spatiu sa-si dezvolte caii putere", a mai spus Robert Ionescu.

Proiectul edililor prevede amplasarea unor indicatoare pe arterele unde ar urma sa fie interzisa circulatia motocicletelor pe timpul noptii. Sanctionarea celor care nu respecta aceasta restrictie va intra tot in responsabilitatea edililor.

Incepand cu data de 1 august, Primaria Capitalei, impreuna cu Brigada de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti si Registrul Auto Roman, controleaza si sanctioneaza, in fiecare noapte, vehiculele care emit zgomote excesive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.