Social 5 August 2008 18:48
Militarii romani din Irak si Afganistan isi vor dona o parte din diurna pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundatiile din Moldova si Maramures, a declarat, luni, pentru NewsIn, secretarul de stat din Ministerul Apararii, Georgeta Ionescu.
"Militarii romani, atat cei din Afganistan, cat si cei din Irak, sunt cu sufletul alaturi de tara si de cei de acasa. Si, ca sa demonstreze acest lucru, in spirit de solidaritate cu semenii lor in suferinta, acum ei fac o colecta pentru persoanele afectate de inundatii", a afirmat Ionescu.

"Generalul Mihai Chirita, senior national al Romaniei in Irak, a propus celor 501 militari aflati in misiune la Talil, in Irak, sa doneze echivalentul diurnei aferente catorva ore de lucru in beneficiul celor aflati in suferinta acasa", se arata intr-un comunicat al Map.

De asemenea, la Qalat, in Afganistan, Batalionul 30 Vanatori de Munte „Dragoslavele” a inceput o campanie asemanatoare de strangere de fonduri, care vor fi trimise in tara in cel mai scurt timp.

Contributiile financiare benevole vor fi colectate la nivelul fiecarei unitati militare si virate intr-un cont deschis de catre Directia Financiar-Contabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.