Social 5 August 2008 17:42
Suma totala colectata pana luni in conturile deschise de Secretariatul General al Guvernului, in 30 iulie, pentru ajutorarea sinistratilor, se ridica la aproximativ 85.000 de euro, informeaza NewsIn.

Secretariatul Guvernului informa, saptamana trecuta, ca a deschis trei conturi in lei, euro si dolari, dupa ce mai multe persoane fizice si juridice si-au exprimat dorinta de a face donatii pentru ajutorarea sinistratilor din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava.

Cele trei conturi - RO20RNCB0072049685380022 ROL, RO90RNCB0072049685380023 EUR si RO63RNCB0072049685380024 USD - sunt deschise la BCR sector 1.

De asemenea, postul tv Realitatea si UNICEF Romania, cu sprijinul Romtelecom si Romsilva vor organiza astazi un teledon pentru a ajuta victimele inundatiilor din Maramures si din nordul Moldovei.

Teledonul face parte din campania umanitara "Romania prinde radacini" si va fi prezentat de Mihai Tatulici si Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF. Sub sloganul "Copiii sadesc viitorul", campania are ca scop principal imbunatatirea conditiilor de trai ale sinistratilor din Maramures si nordul Moldovei afectati de viiturile din ultimele zile. Realitatea TV isi propune sa ajute la refacerea zonelor afectate de inundatii prin plantarea de copaci.

UNICEF Romania pune la dispozitia celor care vor sa ajute victimele inundatiilor din nordul Moldovei si Maramures un cont in care puteti face donatii in bani.

Contul este RO10BRDE450SV43465564500 deschis la BRD Societe Generale.

Cei care vor sa doneze bani pentru copiii afectati de inundatii, dar si pentru familiile acestora au deja la dispozitie mai multe numere de telefon, atat in retelele de telefonie mobila cat si in reteaua Romtelecom.

Cine suna in reteaua Romtelecom poate apela numarul 0.900.900.120 pentru a dona 10 euro si numarul 0.900.900.125 pentru a dona 5 euro. Tarifele contin TVA.

Pentru retelele de telefonie mobila, telespectatorii au mai multe optiuni. Exista numarul scurt 1483, cu un tarif de 3 euro pe minut, plus TVA. Numarul 1483 poate fi utilizat si pentru sms-uri, tariful fiind tot de 3 euro, dar cu TVA inclus.

Tot pentru retelele mobile exista si numarul de sms 879 cu tarife diferentiate in functie de fiecare companie. Un mesaj trimis din reteaua Cosmote va insemna o donatie de 2 EURO la care abonatul va plati TVA. Pe acelasi numar - 879 - pot trimite mesaje si clientii Orange si Vodafone. Fiecare sms trimis de acestia va insemna o donatie de 2 euro, cu TVA inclus.

Teledonul va avea loc astazi, la Hotelul Athenee Palace Hilton - Sala Diplomat, intre orele 20.00 si 24.00 si va fi transmis in direct de catre Realitatea TV. La teledonul organizat de Realitatea TV vor participa presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, precum si reprezentantul UNICEF Romania, Edmond McLoughney. Alaturi de acesta vor mai participa la teledon si sportivele Andreea Raducan si Gabriela Szabo, regizorul Sergiu Nicolaescu, artistii Johnny Raducanu, Nicola, Tudor Chirila si Zoli (Sistem), membri trupei Iron Maiden, dar si echipa de prezentatori si moderatori Realitatea TV.

Odata cu acest teledon, Realitatea TV initiaza si o actiune de impadurire a zonelor afectate de viituri. Sub sloganul "Copiii sadesc viitorul" vor fi plantati un milion de arbusti donati de Romsilva, cu scopul de a preveni, in viitor, producerea unor inundatii similare.

"Noi ne-am gandit sa ne dam o mana de ajutor, noua tuturor, pentru viitor, iar un milion de arbusti plantati inseamna un ajutor pentru cateva generatii", a declarat Mihai Tatulici.

Realitatea TV anunta ca va da acceptul ca teledonul din aceasta seara, de la ora 20,00, sa fie preluat in direct de orice post national sau local de televiziune si radio din tara. "Am luat aceasta decizie pentru ca, in asemenea momente, nu ne mai putem gandi la concurenta. Singurul scop al teledonului din aceasta seara este ca un numar cat mai mare de romani sa isi manifeste solidaritatea cu miile de oameni afectati de inundatiile din nordul tarii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.