Social 4 August 2008 04:04
Vanatorii au impuscat vineri seara un urs, dar nu sunt siguri ca este animalul care a sfasiat un localnic din Brasov. Analizele facute pana acum nu arata cu certitudine ca este vorba de acelasi urs.

De aceea, autoritatile ii sfatuiesc pe turisti, dar si pe localnici sa evite plimbarile pe aleile de la poalele Tampei.

Vanatorii au descoperit, vineri seara, o ursoaica in apropierea containerului de resturi menajere, unde a fost gasit trupul neinsufletit al tanarului de 20 de ani. Au impuscat animalul, dar analizele facute de Directia Sanitar-Veterinara (DSV) arata ca in stomacul ursoaicei nu erau nici tesuturi umane si nici resturi de imbracaminte.

"Doar examenul de laborator facut de criminalisti poate preciza faptul ca ursul impuscat este si ursul care a atacat si omorat acel cetatean", a declarat directorul DSV Brasov, Dorin Enache.

Politistii comunitari vor continua sa patruleze in zona, iar gunoaiele vor fi ridicate de doua ori pe zi. In padurea de pe Tampa traiesc 45 de ursi, in conditiile in care specialistii spun ca nu ar trebui sa fie mai multi de 20.

Un barbat a fost ucis, joi noapte, de urs pe o alee situata in apropiere de centrul Brasovului. Vineri seara, vanatorii au prins ursul si l-au impuscat, asta dupa ce Ministerul Mediului si-a dat acordul.
Cadavrul sfasiat al barbatului a fost descoperit, vineri dimineata, la mai putin de 500 de metri de centrul Brasovului, pe aleea pietonala de sub Tampa. Barbatul avea 20 de ani si a fost gasit sfasiat, semn ca s-a luptat cu animalul ca sa scape cu viata. Victima nu a fost inca identificata.

Autoritatile locale nu pot lua prea multe masuri pentru ca ursii sunt animale protejate. Primaria a montat panouri de avertizare, dar oamenii le ignora.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.