Social 1 August 2008 22:13
Un detinut a fost prins, iar un altul este cautat, dupa ce nu au mai revenit, duminica, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Poarta Alba, unde au beneficiat de cate o invoire de 24 de ore.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Gabriel Botezan, a informat, duminica, printr-un comunicat de presa, ca 20 de persoane au primit, intre 1 si 4 august, dreptul la o invoire din inchisoare. Doi dintre ei, care urmau sa revina in penitenciarul Poarta Alba pe 3 august, nu s-au mai intors, iar conducerea institutiei a alertat celelalte organe abilitate.

Detinutul Constantin Muscalu, de 33 de ani, condamnat la patru ani pentru furt, avea invoire de 24 de ore de pe 1 august ora 17.00 si pana pe 2 august, ora 17.00. El spusese ca va merge in comuna Dragalina, judetul Calarasi, localitatea sa de domiciliu. Cel de-al doilea, Vasile Rotaru, de 40 de ani, condamnat la trei ani pentru furt calificat, se afla in invoire de 24 de ore, de pe 2 august, ora 10.00, si pana pe 3 august, declarand ca se deplaseaza in localitatea Navodari.

Gabriel Botezan a declarat ca Vasile Rotaru a fost depistat de cadrele penitenciarului in localitatea Corbu, intr-o stare avansata de ebrietate, urmand a fi reincarcerat.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului a precizat ca din cele aproximativ 200 de invoiri acordate in acest an, acesta este singurul caz de nerespectare a perioadei de parasire a penitenciarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.