Social 1 August 2008 17:31
Sub sloganul "Gesturi, nu vorbe!", astazi s-a lansat prima revista online din Romania dedicata comunicarii nonverbale, un domeniu mai putin cunoscut si teoretizat.

Revista a fost creata pentru cei care doresc sa cunoasca in detaliu acest domeniu si sa stapaneasca tehnicile nonverbale pentru a comunica mai bine in relatiile cu cei din jur, prin descifrarea si controlul mesajelor corpului.

Ideea de a crea prima revista online in comunicarea nonverbala apartine drd. Mihaela Stroe, sociolog si specialist in acest domeniu. Alaturi de aceasta vor exista invitati speciali, parteneri si colaboratori.

Revista online "Nonverbal" isi propune sa promoveze, pe baza cercetarilor stiintifice, importanta citirii si interpretarii corecte a mesajelor nonverbale. Psihologul Daniel Goleman in lucrarea sa "Emotional intelligence" din 1995, spune ca acele persoane care pot citi si interpreta eficient mesajele nonverbale vor avea un succes mai mare in viata decat indivizii care nu au aceasta abilitate.

Site-ul www.nonverbal.ro incearca sa dezvolte sase teme principale: 1. Miscarile corpului 2. Comunicarea tactila (atingerea) 3. Artefacte si aspectul fizic 4. Folosirea spatiului 5. Expresiile faciale si privirea 6. Paralimbajul.

Comunicarea nonverbala este o modalitate de a transmite informatii - la fel ca si cuvintele - prin intermediul expresiilor faciale, gesturilor, contactului vizual (oculezica), miscarilor corpului (kinezica), utilizarii spatiului (proxemica) si posturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.