Potrivit biroului de presa al Prefecturii Constanta, la sediul institutiei a avut loc recent o intalnire de lucru la care au participat reprezentanti ai Serviciului Politiei Rutiere, CN de Autostrazi si Drumuri Nationale Constanta si Regia Autonoma Drumuri si Poduri Judetene. Pentru fluidizarea traficului catre si mai ales dinspre litoral s-a decis amenajarea unei rute ocolitoare
Constanta-Mangalia-Cerchezu-Viroaga-DJ391AOlteni-Furnica-Sipote-DJ307-DN3Deleni-Adamclisi-Ion Corvin-DJ223Alimanu-Rasova-Cochirleni-Autostrada.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta va monta, in perioada urmatoare, indicatoare de orientare pe acest traseu astfel incat turisii sa fie informati de existenta acestei alternative de acces catre si dinspre autostrada A2.

„Recomandam turistilor sa utilizeze aceasta ruta mai ales pentru perioada sfarsitului de saptamana si cu precadere la plecarea de pe litoral, atunci cand intr-un interval orar de numai cateva ore turistii parasesc statiunile estivale. Aglomerarea traficului rutier devine in acest sens o problema si propunem aceasta ruta pentru ca toti turistii sa poata calatori in cele mai bune conditii” a declarat prefectul Constantei, Danut Culetu.