Social 1 August 2008 11:08
Un barbat a fost ucis de un urs, in cursul noptii de joi spre vineri, pe o strada din Brasov, cadavrul lui fiind descoperit abia dimineata.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat postului Realitatea TV, ca barbatul nu a putut fi identificat deoarece nu avea acte asupra lui.

"Am identificat o persoana care nu are niciun act asupra sa in zona Aleea de sub Tampa, intr-o zona impadurita. Nu avem date asupra identitatii persoanei respective. Impreuna cu Politia Comunitara am inceput demersurile pentru vedea ce este de facut, sa identificam persoana, sa stabilim cauzele. De atatea ori am cerut Ministerului Medului sa ia masurile care se impun, de fiecare data ni s-a spus ca ursii sunt animale protejate. Iata ca s-a intamplat o nenorocire pe care am anticipat-o, am avertizat toate institutiile responsabile ca se va intampla odata aceasta nenorocire", a declarat primarul Scripcaru.

Scripcaru a a adaugat ca autoritatile au identificat ursii care ajungeau in oras si ca au incercat sa-i relocheze in zonele muntoase. "I-au preluat si i-am transferat Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice, care avea rolul de a-i duce in Muntii Harghita. Din pacate s-a adeverit ce am spus eu si anume ca acesti ursi se vor intoarce. (...) Avem angajati care au capturat orice urs care a trecut pe domeniul public Brasov. In municipiul Brasov avem un surplus de ursi de 25 de bucati. Am cerut Ministerului Mediului sa mareasca cota de vanat si sa ia masurile care se impun. Eu ca primar am o restrictie din acest punct de vedere", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.