Social 1 August 2008 04:55
Trei bihoreni si alti trei teleormaneni au fost trimisi in judecata, ieri, pentru trafic de persoane, fiind acuzati ca au inselat 34 de persoane din Bihor pe care le-au transportat in Spania, unde le-au folosit ca sclavi pe o plantatie de portocali.

Comisarul sef Nicolae Stamate, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Oradea, a anuntat ca racolarea persoanelor era facuta de catre Andrei Orbai, un tanar oradean de 24 de ani. Cei trei teleormaneni se ocupau de transportul persoanelor pana in Spania, unde acestea erau preluate de capii retelei, sotii Alexandru si Rozalia Dramba, din Oradea.

Cei doi locuiau in Zaragoza si aveau incheiate contracte cu mai multi fermieri din localitate. "Din primavara anului 2007 si pana in martie 2008, grupul a racolat, transportat, cazat si exploatat prin munca 34 de cetateni romani, dusi in Spania cu promisiunea ca vor fi platiti cu cate 50 euro/zi, pentru un program de lucru intre orele 07.00 si 15.00", a spus Stamate.

Potrivit acestuia, cetatenii romani erau cazati in conditii precare, fara apa, curent si cate sapte persoane intr-o camera, programul de lucru fiind de la ora 06.00 la 21.00, cu o singura pauza, de 30 minute, in care nu au primit nici macar apa potabila.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.