Social 1 August 2008 02:46
In Romania exista multe probleme si statul nu se poate apleca asupra fiecareia dintre ele. Una dintre marile probleme de sanatate ale Romaniei, ignorata de autoritati, este alcoolismul.

Alcoolul frate cu romanul

Un roman consuma in medie pe an, 18,5 litri de alcool, aceasta cifra asezandu-ne pe podiumul european al iubitorilor lui Bachus. Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, aproximativ 10% din populatia Romaniei are probleme cu alcoolul, ceea ce inseamna ca unul din zece romani este pasibil de a fi dependent de alcool.

Alcoolismul este o boala cu nimic diferita de dependenta de droguri. De altfel, manualele de psihiatrie clasifica alcoolismul ca fiind o addictie, mecanismele dezvoltarii dependentei de alcool functionand similar cu cele ale altor droguri mai temute.

In prezent, exista aproximativ un milion de romani dependenti de alcool. Implicatiile sociale si economice sunt redutabile, caci o persoana dependenta nu este capabila sa-si indeplineasca indatoririle sociale si nici sa mentina relatii familiale normale.

Cu toate acestea, statul roman si mass-media dau mai multa atentie consumatorilor de droguri, al caror numar in Romania este mult mai mic decat cel al alcoolicilor.


Cititi restul articolului in Deutsche Welle


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.