Social 31 Iulie 2008 00:14
Prefectura Sibiu a demarat, miercuri, o campanie de strangere de fonduri si ajutoare pentru locuitorii din satul Baranca, comuna Hudesti, judetul Botosani, acolo unde populatia a ramas fara adapost si hrana, in urma inundatiilor din aceasta zona, transmite corespondentul NewsIn.

Autoritatile sibiene fac un apel catre toti sibienii care vor sa se implice in aceasta actiune de colectare a ajutoarelor umanitare sa contribuie cu fonduri, apa plata sau minerala sau alte lichide, conserve, produse de patiserie, fainoase sau alte alimente care sa nu fie perisabile, dar si paturi, pentru sprijinirea celor care au avut de suferit in urma inundatiilor. Punctul de colectare a ajutoarelor a fost stabilit la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu.

"Ca urmare a acestor initiative, agreate de membrii Colegiului Prefectural, s-a constituit un comitet care se va ocupa de strangerea de fonduri si ajutoare pentru cetatenii din satul Baranca, comuna Hudesti, judetul Botosani, comitet format din Prefectul judetului Ilie Mitea, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Cosmin Balc, comisarul sef al Garzii de Mediu Sibiu, Ioan Vasilescu si Gheorghe Gabriel, adjunctul sefului Garzii Financiare Sibiu", se arata intr-un comunicat transmis de Prefectura Sibiu.

In acelasi timp, Directia Judeteana pentru tineret Sibiu va pune la dispozitiea copiilor din satul botosanean, peste 170 de locuri de vacanta in tabererele scolare din Saliste, Paltinis si Ocna Sibiului.
Actiuni similare au loc in mai multe judete din tara. In Cluj, filiala Crucii Rosii a anuntat demararea unei campanii de strangere de ajutoare si bani pentru sinistratii din Moldova si Maramures, initiative asemanatoare fiind demarate si de alte institutiie clujene, printre care Primaria si Prefectura Cluj.

Primaria Blaj, judetul Alba, a initiat o ampla actiune de ajutorare a cetatenilor din comuna maramureseana Leordina, grav afectata de inundatiile produse in ultimele zile. Apelul lansat de municipalitate a fost receptionat in mod de zeci de agenti economici din Blaj, donatiile acestora constand in produse de stricta necesitate, alimente neperisabile si materiale de constructii.

Un apel pentru strangerea de ajutoare a mai fost facut, miercuri, de Prefectura Arad, care le-a solicitat primarilor din judet, sa sprijine locuitorii din zonele afectate de inundatii, contribuind cu produse alimentare si nealimentare, paturi sau donatii in bani, dar si de prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, care le-a cerut angajatilor institutiei sa faca donatii pentru sinistrati. De asemenea, Prefectura Constanta a anuntat ca va trimite 200 de tone de cereale sinistratilor din zonele grav afectate de inundatii din nordul Moldovei, iar cea a judetul Bistrita ca pune la dispozitia sinistratilor patru case de tip container, repartizate comunei Tarlisua in urma inundatiilor din 2006, care stau nefolosite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.