Social 31 Iulie 2008 11:43
In ziua de astazi, alimentatia de tip fast-food nu mai are nevoie de nici o introducere. In secolul vitezei, cand omul modern e intr-o permanenta goana dupa afirmare, success, bani, iar timpul se scurge ingrozitor de repede, fast-foodul pare o alternativa perfecta pentru o iesire la masa in oras sau gatirea unei cine acasa.

Din ce in ce mai multe persoane, de la copii prescolari, adolescenti, adulti si chiar varstnici, devin fanii acestor diete moderne. Si de ce nu, din moment ce produsele industriei fast-food sunt delicioase, indestulatoare, relativ ieftine, disponibile in orice moment al zilei, gasim restaurante cu acest specific la tot pasul, multe avand, in plus, si optiunea de livrare la domiciliu.

Intr-adevar, acest tip de alimentatie pare sa insumeze o serie de avantaje, fapt ce a facut din fast-food un adevarat fenomen la nivel mondial, insa un lucru ar trebui sa ne ingrijoreze cand ne ducem copii la un astfel de restaurant sau atunci cand chiar noi consumam acest tip de hrana: produsele fast-food nu sunt echilibrate din punct de vedere nutritional si in consecinta sunt nesanatoase pe termen lung, daca sunt consumate in mod regulat.

Click aici pentru a afla ce se ascunde in meniurile fast-food.

Marturie a riscului caruia ne supunem consumand produse de tip fast-food stau si masurile luate de autoritatile americane, care au decis interzicerea deschiderii de noi restaurante fast-food in cartierele sarace din Los Angeles.

Consiliul municipal al celui de-al doilea oras ca marime din Statele Unite a adoptat in unanimitate textul hotararii care interzice deschiderea unor noi restaurante fast-food in sudul orasului, unde locuiesc minoritati afectate puternic de obezitate - negrii si hispanicii, potrivit presei internationale. Interdictia este valabila timp de un an si poate fi prelungita. In zona vizata locuiesc 500.000 de persoane, adica o optime din populatia Los Angelesului, unu din patru copii suferind de obezitate.

Scopul blocarii fast-foodurilor este si de a incuraja restaurantele clasice si lanturile supermarketurilor care ofera alimente sanatoase sa se instaleze in aceste cartiere defavorizate, afectate de distrugerile si crimele revoltei minoritatilor rasiale din 1992.

Pe cealalta coasta, New York-ul a obligat recent lanturile restaurantelor cu servire rapida sa afiseze caloriile continute de portiile servite, o alta masura pentru combaterea obezitatii galopante.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.