Social 29 Iulie 2008 17:54
Prin baraj se evacueaza 840 de mc/s, iar autoritatile efectueaza deversari controlate in regim de urgenta, informeaza Realitatea

Directia Apelor Prut a informat, printr-un comunicat de presa, ca s-au luat masuri de suprainaltare a digurilor raului Prut de pe raza judetului Iasi, relateaza NewsIn.

Potrivit comunicatului, s-au luat masuri suplimentare de suprainaltare a digurilor din zona raului Jijia, pe o lungime de 2,2 km, din localitatea Sculeni, pe o lungime de un kilometru si din zona localitatii Tutora, unde se va suprainalta pe o lungime de 5,6 km. Astfel, spun autoritatile, vor fi protejate localitatile iesene in aval de Stanca Costesti.

In Botosani, pregatirile pentru deversarea controlata de la Stanca Costesti au inceput inca de ieri. Subprefectul judetului Botosani, Mihai Elvadeanu, a declarat, ieri, ca se impune evacuarea persoanelor ce locuiesc in aval de Prut, fiindca in clipa cand se va deversa controlat apa din lacul de acumulare de la Stanca Costesti se va creea o inundatie.

„E obligatoriu sa se procedeze asa, fiindca lacul se umple. Este in pericol barajul, e supraincarcat si trebuie sa il deversam controlat. Localnicii au fost deja preveniti, dar unii nu vor sa plece”, a declarat Mihai Elvadeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.