E destinat picioarelor goale de bucuresteni stresati si vine tocmai din indepartata Asie. Ultima moda in reflexoterapie, gazonul chinezesc, a fost plantat pe 5.000 mp, in Herastrau, si pare sa fie prima realizare a lui Adriean Videanu, altfel specialist in marmura.
Noua preocupare a autoritatilor bucurestene se invirte zilele astea in jurul spatiilor verzi.

Viceprimarul general Razvan Murgeanu, responsabil cu parcurile in Primaria Capitalei, a plantat 5.000 de metri patrati in parcul Herastrau cu seminte de gazon chinezesc, special pentru a fi calcat in picioare. "Dar numai desculti!", avertizeaza Murgeanu, care vrea in felul acesta sa aduca si la Bucuresti moda vazuta de el prin marile orase ale lumii. Gazonul chinezesc tine mai bine la tavaleala decit firava iarba autohtona, chiar daca, sustine viceprimarul, pretul e acelasi.

Arta administrarii energiei vitale

Marii maestri ai celei mai vechi discipline de sanatate si evolutie spirituala - qigong (arta administrarii energiei vitale) - au inteles de ce o plimbare relaxata, cu talpile goale, pe iarba umeda poate avea efecte terapeutice. Ei au stabilit ca talpile picioarelor sint acoperite cu o multime de puncte reflexogene care constituie capetele meridianelor energetice ce strabat organismul.

Talpile bucurestenilor, insa, n-au avut pina acum ocazia sa simta iarba umeda din parcuri, ci doar sa admire placute cu inscriptii: "Nu calcati pe iarba", "Nu rupeti florile". Murgeanu crede insa ca a venit vremea ca bucurestenii sa se comporte cu maturitate fata de spatiile verzi si sa aprecieze efortul municipalitatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.