Social 30 Iulie 2008 12:01
Mai multi turisti au fost salvati, ieri noaptea, dupa ce o ambarcatiune de croaziera a inceput sa se scufunde in largul costei bulgare, la opt mile marine in largul Marii Negre, transmite corespondentul NewsIn.

Reprezentantii politiei de frontiera s-au deplasat imediat pentru salvarea persoanelor aflate la bord dupa ce a fost sesizata si Autoritatea Navala Port Mangalia, ca yachtul nu isi poate continua deplasarea spre port din cauza unor defectiuni tehnice.

Proprietarul vasului, “Grethe Witting”, sub pavilion Germania, Markus J.B.Vrieling, reprezentant al firmei TSC Romania, a declarat corespondentului NewsIn ca nava, in care se aflau in total 15 persoane, turisti si membrii de echipaj, a intampinat dificultati din cauza vantului care a devenit din ce in ce mai puternic si s-a format o hula, iar nava a inceput sa ia apa.

In plus, vasul a avut avarii si la generatoare si imediat in ajutor au fost alertate autoritatile din zona pentru salvarea celor aflati la bord. Cei 12 romani, doi cetateni olandezi si unul bulgar care se aflau la bord intr-o croaziera pe mare, au primit veste de salvare. Markus Vrieling a mai spus ca oamenii se afla in siguranta, iar vasul va fi remorcat si va ajunge in cateva ore in portul Mangalia, unde se vor evalua pagubele si se vor demara procedurile de reparatii.

La bordul remorcherului a plecat si senatorul Dorel Onaca pentru a oferi sprijin pentru aducerea navei in siguranta in port. “Grethe Witting” este o ambarcatiune construita in Anglia in 1914 si ofera croaziere pe mare pentru turisti, iar la bord se pot organiza si dineuri sau receptii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.