La Gheorghieni au mers ieri cinci reprezentanti ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva INSEMEX Petrosani, insotiti de directorul executiv Constantin Lupu, inspectorul Ioan Buta de la Inspectia Muncii din Bucuresti si o echipa formata din trei inspectori de munca harghiteni, coordonata de directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Harghita, Dezso Tiberiu.

"Ieri (duminica - n.r.) s-a facut doar o verificare la locul deflagratiei, ancheta propriu-zisa fiind demarata astazi (luni - n.r.), din acest motiv fiind oprita productia la nivelul intregii fabrici", a declarat ieri Dezso Tiberiu. Acesta a adaugat ca nu va face publica evolutia anchetei pana cand nu se va ajunge la concluziile finale.
Anchetatorii au prelevat ieri probe din zona uscatorului de rumegus si a silozului si au verificat toate instalatiile si fluxul tehnologic al fabricii.

"Ancheta va fi de lunga durata, pentru ca ea implica si interogarea muncitorilor raniti", a mai afirmat directorul ITM Harghita.

Desi activitatea a fost oprita la societatea de prelucrare a lemnului din Gheorghieni, toti cei 162 de salariati au fost instiintati sa se prezinte ieri la fabrica, pentru a fi condusi sa doneze sange pentru colegii lor raniti.