Social 29 Iulie 2008 03:25
Eleva in clasa a XII-a la Colegiul National din Iasi, Andrada Ianus a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Fizica, care se desfasoara la Hanoi, in Vietnam, transmite corespondentul Mediafax.

Eleva din Iasi a fost singura din competitie care a primit premiul special pentru cea mai buna concurenta din concus.

"Andrada a dat dovada pe tot parcursul competitiei de o bogata cultura in domeniul fizicii si, totodata, de pasiune pentru aceasta materie. Testele au fost structurate pe doua probe principale, o proba teoretica, formata din mai multe probleme din domeniu, si o proba practica, in care concurentii si-au prezentat experimentele in fata comisiei. Eleva care ne-a reprezentat la acest concurs a fost singura fata din competitie care a luat medalia de aur", a declarat, ieri, presei, Andu Ouatu, profesor de fizica in cadrul Colegiului National din Iasi.

Profesorul iesean a mai spus ca Andrada Ianus a obtinut doua medalii de bronz si la olimpiadele internationale de fizica din anii anteriori.

Olimpiada de fizica din Vietnam reuneste participanti din 82 de tari si are loc in perioada 20-29 iulie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.