Social 29 Iulie 2008 02:15
Ministerul Sanatatii a distribuit, luni, materiale sanitare, substante dezinfectante si peste 6.000 de doze de vaccin in judetele Suceava, Maramures, Iasi, Botosani si Neamt, unde sute de localitati au fost afectate de inundatii, potrivit reprezentantilor ministerului.

In judetele afectate au fost distribuite, astfel, vaccinurile necesare pentru prevenirea imbolnavirii de hepatita A, tetanos si febra tifoida. De asemenea, au fost distribuite substante materiale sanitare si substante dezinfectante, in cantitate totala de 370.000 tablete.

Ministerul Sanatatii a luat masuri pentru supravegherea epidemiologica, pastrarea igienei populatiei, depozitarea alimentelor si raportarea imediata a unor boli precum holera, febra tifoida, tetanosul, hepatita si bolile diareice. Ministerul recomanda tututor persoanelor afectate de inundatii sa evite automedicatia si sa se prezinte de urgenta, la primele semne de boala, la medicii care asigura asistenta sanitara in zonele inundate.

De asemenea, reprezentantii ministerului sfatuiesc populatia sa bea doar apa imbuteliata sau apa fiarta si racita ulterior, pentru a evita imbolnavirile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.