Filmul spune povestea a doi adolescenti, un baiat si o fata, care vor sa se izoleze de lume pentru un timp si incearca o escapada romantica intr-o fabrica parasita de la marginea orasului. Situatia devine dramatica atunci cand cei doi raman blocati in liftul de marfa, fara semnal la telefon, fara ca nimeni in jur sa-i auda, fara apa si fara mancare. Printre tentativele numeroase de a scapa si momentele tensionate care le marcheaza fiecare esec, ei au de infruntat si ideea terifianta ca intregul univers e acum redus pentru ei la o cutie mai mica decat o incapere.

"De la 'Fara martori' al lui Nikita Mihalkov n-am mai vazut o asemenea performanta cinematografica pe centimetrul patrat: cu doi actori si un aparat de filmat intr-un spatiu inchis se pot zamisli, vreme de o ora si jumatate, lumi de lumi si vieti de morti. Si daca Mihalkov avea la dispozitie un apartament de bloc, George Dorobantu inchide totul intr-un lift orb, fara oglinda", noteaza Cristian Tudor Popescu despre "Elevator" in "Gandul" din 9 iunie. Jurnalistul lauda totodata si performantele actritei Iulia Verdes (19 ani), care joaca in alaturi de Cristi Petrescu.

"Elevator", in regia lui George Dorobantu, a primit anul acesta Premiul pentru debut in filmul romanesc, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF). Filmul a mai rulat si in cadrul Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti de la Constanta si a fost selectat la festivaluri din Uruguay, Auburn (Australia) si Fresh Film Fest (Cehia).

"Elevator" este o productie, despre care presa a scris ca ar avea un buget de 200 de euro, cu un scenariu scris de Gabriel Pintilei, bazat pe piesa lui de teatru omonima. Pe coloana sonora se poate auzi muzica Adei Milea.

Lungmetrajul independent "Elevator" va avea premiera pentru publicul bucurestean joi, de la ora 19.00, in Club Fabrica. Pretul biletului de intrare la proiectie este 7 lei.