Social 24 Iulie 2008 19:48
Stadionul National si Stadionul Cotroceni au fost, dupa 1989, cele doua locuri unde s-au intalnit periodic "mari familii" ale iubitorilor de muzica pentru a asculta live piese celebre, precum,"Dirty Diana, "Black Night", "Master of Puppets", "Personal Jesus" sau "I Can Get No Satisfaction".

Cu o capacitate de 60.000 de locuri, stadionul "Lia Manoliu", construit in 1953, intr-o graba mare si fara fundatii, a inghesuit in 1992, 70.000 de oameni veniti sa il vada pe Michael Jackson intr-un concert preluat pana si de HBO, fiind considerat una dintre cele mai bune prestatii live ale artistului.

Regele muzicii pop a revenit in Romania, in 1996, pe acelasi Stadion National, sumele primite pentru cele doua concerte fiind cele mai mari onorarii platite in tara noastra pentru un artist strain.

De la exceptionalul concert "Dangerous" al regelui muzicii pop, Michael Jackson, in 1992, pe stadioanele Cotroceni si Lia Manoliu a fost montate scene, uneori de dimensiuni impresionante, pentru reprezentatiile altor artisti de renume, precum Rolling Stones, Depeche Mode, Deep Purple, George Michael sau Joe Cocker.

Depeche Mode a inclus cu doi ani in urma si capitala Romaniei pe lista turneului mondial "Touring the Angel". David Gahan, Andrew Fletcher si Martin Gore au cantat pe "Lia Manoliu" piesele inconfundabile Depeche Mode in fata a peste 40.000 de fani.

60.000 de mii de spectatori au strigat din rasputeri, tot pe "Lia Manoliu", "I Can Get No Satisfaction" pe 17 iulie 2007, alaturi de una dintre cele mai longevive formatii de muzica rock. Inainte de concertul Rolling Stones, "Romania Libera" scria despre pregatirile pentru eveniment, punand accent pe impresionantele date tehnice. A fost nevoie de trei macarale si 300 de oameni pentru a monta arena cu o inaltime de 21 de metri si o structura metalica de 170 tone, transportata de 70 de camioane.

Anul trecut, portile Stadionului "Lia Manoliu" se deschideau pentru cele 30 de tiruri cu echipamente si pentru cei 300 de tehnicieni angajati sa construiasca scena pentru concertul lui George Michael. Scena a avut 50 de metri latime, 25 metri adancime si inaltimea unui bloc de sapte etaje, 4.000 de ecrane, 2.000 de reflectoare, 40 de microfoane - toate pentru un concert spectaculos al artistului din Marea Britanie care a reusit, in 25 de ani de cariera, sa vanda 85 milioane de discuri si sa adune milioane de fani in intreaga lume.

Si arena din Cotroceni a fost pusa sub luminile marilor concerte.

Pe 17 mai 2008, Kylie Minogue canta nu mai putin de 23 de piese si schimba opt costume in timpul prestatiei de pe "Cotroceni", admirata de peste 20.000 de fani. Pe 25 iulie 2007, Julio Iglesias urca pe noua scena amplasata pe "Cotroceni" pentru a incanta miile de spectatori veniti sa il vada pe artistul spaniol, la fel de cuceritor si dupa aproape 40 de ani de cariera.

Dupa Metallica, pe 26 iulie, publicul roman va putea sa il urmareasca pe Lenny Kravitz, nu inainte de a se asigura ca biletul pentru Iron Maiden este pus bine, pentru ca evenimentul anuntat pentru 4 august este de multa vreme sold out.

In plus, Stadionul Cotroceni va gazdui, pe 21 septembrie, concertul lui Leonard Cohen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.