Social 24 Iulie 2008 19:25
Dintre cei aproape 2.700 de soferi prinsi bauti la volan in prima jumatate a acestui an in judetul Galati, majoritatea au preferat sa astepte o luna in plus pentru a-si redobandi permisul, decat sa sustina examenul teoretic la expirarea celor 90 de zile de suspendare

In primele sase luni ale acestui an, 2.698 de soferi au fost prinsi la volan in stare de ebrietate, pe raza judetului Galati, potrivit statisticilor Politiei Rutiere. "Numarul lor este cu 172 mai mare fata de cel inregistrat in intervalul similar al anului trecut", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere, subcomisarul Viorel Cojocaru, citat de NewsIn.

Cinci dintre ei au provocat accidente grave, soldate cu un mort si sase raniti grav. Alti 16 conducatori au care s-au urcat bauti la volan au fost implicati in tamponari, provocand ranirea usoara a 16 persoane.

Dintre cei aproape 2.700 de soferi beti, 120 s-au ales cu dosar penal deoarece aveau o alcoolemie peste limita legala, de 0,8 la mie. Si aici a fost inregistrat un trend ascendent. In primul semestru al anului trecut au fost cu 31 mai putine asemenea cazuri.

Unii dintre soferii prinsi in stare de ebrietate la volan erau atat de beti, incat aproape ca au dat etilotestul peste cap.

"La inceputul acestei luni, agentii rutieri au depistat un conducator auto intrase intr-un gard si care avea o alcoolemie de 1,02 la mie. Recordul apartine, insa, unui alt sofer, prins la mijlocul acestei luni. El avea o alcoolemie de 1,30 la mie la ora 6.00 dimineata", a afirmat subcomisarul Viorel Cojocaru.

Toti cei aproape 2.700 de soferi prinsi bauti in trafic au ramas fara permis timp de trei luni si au platit amenzi. Majoritatea au preferat sa astepte o luna in plus pentru a-si redobandi permisul de conducere, decat sa sustina examenul teoretic cu 15 intrebari, la expirarea celor 90 de zile de suspendare, au aratat politistii de la Rutiera. Potrivit acelorasi surse, jumatate dintre cei vinovati au contestat la Judecatoria Galati procesul verbal intocmit de oamenii legii, insa doar 7-8% au avut castig de cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.