Social 24 Iulie 2008 15:51
Curtea de Apel Iasi a respins miercuri, recursul avocatilor sefului de la vama Albita impotriva masurii de arestare preventiva decisa de Tribunalul Iasi, Ghita Berbece fiind acuzat, alaturi de alte trei persoane, de trafic cu tigari la frontiera, transmite corespondentul NewsIn.

In arest preventiv au ramas si celelalte trei persoane cercetate in acest dosar, respectiv interlopii Vasile Rodideal, Bogdan Ionut Radu si Nicu Cercel.

Tribunalul Iasi a emis, sambata, la cererea procurorilor ieseni, mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile pentru cei patru invinuiti.

Avocatii apararii au sustinut ca probele de la dosar, o serie de interceptari telefonice, nu sunt concludente, drept pentru care au cerut cercetarea in libertate a lui Ghita Berbece, judecatorii ieseni de la Curtea de Apel nefiind insa de acord cu aceasta masura.

Intre timp, Directia Regionala Vamala Iasi a anuntat ca Ghita Berbece a fost suspendat din functie pe perioada cercetarilor, conform legii 188/1999. Potrivit reprezentatilor Directiei, Berbece va putea reveni in functie doar in cazul in care instanta va decide ca nu se face vinovat de acuzatiile care i se aduc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.