Social 22 Iulie 2008 12:27
Florina Titz, Silent Strike, Marian Adochitei, Lana Moscaliuc, Laura Iancu, acestea sunt doar cateva nume care probabil nu rezoneaza in mintile tuturor, in schimb, ei sunt unii dintre cei mai apreciati artisti romani din generatia tanara, cu proiecte in zona artelor vizulae si a muzicii electronice.

Trip este ultima lor productie, un film cu buget minim, realizat insa cu multa pasiune si talent. Florina Titz este tanara regizoare a unui lung-metraj de peste 2 ore, in care noile realitati sociale sunt transpuse in imagini si culori puternice, intr-un oras dusman, ‘orasul-fantoma’, Constanta. Prietenii din ‘Trip’ simt ca isi pierd sanatatea mentala in spatiul soci-cultural anost in care traiesc. Constanta, “desert”-ul unor minti creative si nonconformiste, devine insa pentru tanara regizoare si pentru colaboratorii ei, o mare provocare, aceea de a vorbi in termeni post-moderni despre viata.

Florina si toti cei care au facut acest film refuza sa apartina unei realitati triste si culturii cu chip de ‘fata-morgana’ din Constanta prezentului.

Filmul "Trip" va fi lansat in curand si va fi disponibil si pe internet, pentru a demonstra ca nu este doar Bucurestiul, scena principala a artei contemporane din Romania.

TRIP Trailer 2008


Cateva nume din distributia filmului Trip:

Florina Titz, regizoarea si scenarista filmului, a debutat in regie in anul 2007, cu scurt-metraj-ul “Fara Pereche” si a colaborat in anul 2006, cu regizorul Radu Afrim, pentru proiectiile video ale mult aclamatei piese de teatru, “Inimi Cicatrizate”.

Silent Strike
, a facut muzica pentru "Trip". Ioan Titu (Silent Strike), este un compozitor recunoscut in zona muzicii electronince din Romania, care se poate mandri cu opening concerts pentru nume mari ca Faithless si Amon Tobin.

Marian Adochitei, joaca unul dintre rolurile principale. A fost castigator al premiului “Generatia Asteapta”, la "Gala tanarului actor Hop", in anul 2006. A colaborat cu cei mai apreciati regizori romani ai momentului, cu Radu Afrim in piesa de teatru "Inimi Cicatrizate", dar si cu Cristain Mungiu, in filmul de scurt-metraj “Curcanii nu zboara”. Are de asemenea colaborari cu regizorii straini Jeff Blurr si Rian Johnson.

Lana Moscaliuc, cu un rol principal in "Trip", a impresionat publicul din intreaga tara, cu rolul "Eva" din “Inimi cicatrizate”, pentru care a primit de altfel si Premiul pentru “Cea mai buna actrita”, din cadrul Festivalului de teatru “Pledez pentru tineri”.

Dragos Stefan face parte din trupa D'strictz, in prezent pregateste un solo musical, iar sub label-ul Gamebeat Acoustics, compune si aranjeaza instrumentale. Dragos elaboreaza numeroase proiecte alternative, printre care fotografie, instalatii, actorie, street art: marker graphics si in special stencil art. In 2008 expune la festivalul multimedia Artensive 03 - Constanta, unde a castigat Marele premiu. Are propriul brand de t-shirt design si accesorii „Nor”.

Laura Iancu, artista cu real talent in zona artelor vizuale, recunoscuta mai ales pentru fotografiile ei, s-a ocupat de imaginea si de Web Design-ul filmului, in care detine de asemenea si un rol.

TRIP 2008, PROMO

Despre film, mai multe detalii, pe site-ul oficial: http://www.tripthemovie.ro/


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.