Social 21 Iulie 2008 04:46
Tot mai multi cetateni straini si romani sunt depistati de politistii de frontiera constanteni in timp ce incearca sa introduca ilegal in tara pusti si pistoale.
Preturile relativ reduse pe piata neagra de armament si invecinarea cu statele din afara Uniunii Europene fac din Romania una dintre cele mai incercate zone din punct de vedere al contrabandei cu armament.
In primele sase luni ale acestui an, la nivelul Directiei Politiei de Frontiera Constanta s-au inregistrat 11 cazuri de descoperire in bagaje a armelor nedeclarate. sapte situatii de acest gen au fost la punctele de frontiera cu Bulgaria.

La prima vedere, procurarea, transportul unui pistol cu gaze, aer comprimat sau a diferitelor categorii de arme de tir nu pare cine stie ce infractiune. Cum insa o astfel de arma, net inferioara ca performante si putere de penetrare comparativ cu pistolul clasic cu glonte, poate fi letala in schimburile de focuri de la mica distanta, iar in peste 90% din scandalurile intre diferite grupari interlope sau clanuri de rromi au fost utilizate pistoale cu gaze sau pusti de vanatoare, traficul cu pistoale usoare a intrat in atentia autoritatilor.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.