Social 21 Iulie 2008 03:57
Doi romani din trei mor din cauza bolilor de inima, de diabet sau cancer. Toate sunt asociate cu nutritia. De altfel, jumatate din decesele inregistrate la nivel mondial sunt consecinta alimentatiei dezechilibrate, este concluzia celor mai recente studii.
Specialistii olandezi au descoperit ca prajelile pot duce la cancer ovarian. Intr-un alt studiu, cercetatorii britanici au facut o legatura intre E-uri si sindromul atentiei deficitare la copii (ADHD). Testele au aratat ca cei care consuma in mod frecvent E-uri au probleme de concentrare si sunt hiperactivi. In Romania, sindromul ADHD afecteaza 7% dintre copiii de varsta scolara, potrivit unor statistici din 2006.

E-urile sunt responsabile si de afectiuni mult mai grave. Un studiu francez despre securitatea alimentara arata ca jumatate din produsele alimentare din Romania contin substante cancerigene. Cele mai multe E-uri considerate toxice se gasesc in bauturile racoritoare, mezeluri, dulciuri si gume de mestecat, sub forma de coloranti, conservanti sau amelioratori de gust. Aditivii provoaca probleme de respiratie, alergii, afecteaza vasele de sange, produc boli de piele si ataca sistemul nervos.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.