Social 21 Iulie 2008 01:58
Curiozitatea, pasiunea, curajul si fitele si-au dat intalnire pe aerodromul de la Clinceni, cu ocazia Zilei Fortelor Aeriene

Vreo zece mii de oameni au venit ieri pe Aerodromul „Aurel Vlaicu“ de la Clinceni, langa Bucuresti, si au stat cu ochii holbati in soare pentru a urmari cativa piloti curajosi si minunile lor zburatoare. Unele mai colorate, altele cu fumegatori legate sub aripi, suple sau cu talia mai dolofana, unele cu nasul ascutit, altele cu fata tesita, avioanele ce au participat la mitingul organizat cu ocazia Zilei Fortelor Aeriene au defilat printre cei cativa nori razleti, fara ca din inaltimea cerului sa le pese de aglomeratia creata pe fasia ingusta de asfalt ce leaga aerodromul de soseaua spre Alexandria.

Nu a fost greu si nu a durat mult pana cand pustimea a fost sedusa de sfarleaza cu fofeaza ce desena spirale, inimi si linii frante.

Ba vreo cativa chiar isi trageau parintii de nadragi rugandu-i sa ii invete si pe ei. Iar cand avioanele se odihneau in iarba, dadeau navala sa le pipaie, sa le vada continutul carlingii si sa le atinga elicea.
Numai ca o lectie de zbor cu un avion usor costa intre 100 si 130 de euro, iar pentru a obtine licenta de pilot trebuie sa faci cam 40 de ore sau chiar mai bine. Asadar, pe langa rabdare pentru a mai creste, copiii mai aveau nevoie si de bani. Si degeaba incercau parintii sa le explice ca nu se poate.

Problema nu a fost insa la fel de complicata pentru un alt tip de „copii“ si pentru un alt fel de „tatici“. Pentru ca fetitele blonde, coborate din masini mai mari chiar decat unele avioane, nu au trebuit sa-si roage de prea multe ori insotitorii, mai in varsta si nu la fel de bronzati ca si ele, sa le faca inca un capriciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.