Principalele tinte: casele cu termopane si aer conditionat. Mai mult, aveti grija de obiectele pe care le luati in vacanta; hotii de buzunare s-au mutat pe litoral in perioada estivala. Indiferent de criteriile dupa care se face alegerea, pe primul loc in „topul“ tintelor alese de hotii de case este etajul 1 al imobilelor.

Hotii au invatat sa-si stearga urmele

Potrivit oamenilor legii, incepand cu 1 iunie, infractorii de „maruntisuri“ au pornit spre litoral, unde portofelele cu bani, cardurile pentru vacanta sau aparatele foto si video le sunt la indemana.
Spargatorii de case au ramas insa „la locul de munca“ in Capitala. Tintele acestora: vilele si apartamentele lasate nesupravegheate, in special imobilele care au geamuri termopan si cel putin doua aparate de aer conditionat.

De asemenea, agentia mai trebuie sa elaboreze si un cod etic, pe care trebuie sa-l afiseze la vedere, cod ce trebuie si el sa respecte mai multe cerinte.

Proiectul de lege introduce si sanctiuni in cazul in care prevederile nu sunt respectate. Amenzile pleaca de la 3.000 de lei si ajung pana la 100.000 de lei, ultima sanctiune fiind aplicata daca agentia nu gestioneaza corect banii clientilor. Amenzile vor fi date de reprezentantii ANPC.