Social 21 Iulie 2008 23:04
Exasperati de numarul tot mai mare de cersetori proveniti din Romania si Bulgaria, care terorizeaza locuitorii Norvegiei prin comportamentul lor agresiv si teatral, partidele politice au cerut la unison reinstituirea interdictiei de a cersi, conform ziarului "Aftenposten".
"Scoateti-i pe cersetorii straini de aici", a declarat fostul lider laburist Haakon Lie, in varsta de 102 ani. Cersetorii, cei mai multi fiind evident din Romania si Bulgaria, se reunesc in grupuri sau se asaza la colturi de strada, intinzand palariile catre trecatori, iar femeile ingenuncheaza, reusind sa obtina mila acestora. Desi fostul lider laburist este impresionat de persoanele dependente de droguri, care cersesc la randul lor pe strazile capitalei, acesta nu este impresionat de straini.

"Norvegia nu ar trebui sa devina o piata pentru cersetorii si hotii profesionisti din Europa de Est", a declarat Lie, citat de publicatia "Dagsavisen". Intr-un gest neobisnuit de asociere, purtatorii de cuvant ai conservatorilor si progresistilor au fost de acord cu Lie, impreuna cu veteranii Rune Gerhardsen si Jan Bohler, considerati amandoi ca fiind din aripa de stanga a Partidului Laburist. Erling Lae, principalul lider conservator din oras, cere chiar deportarea cersetorilor straini. Cu toate acestea, nici ministrul justitiei, Knut Storberget (laburist), nici purtatorul de cuvant al laburistilor pe probleme de justitie, Thomas Breen, nu sunt de acord, intrucat legea impotriva cersitului a fost revocata in urma cu cativa ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.