Social 19 Iulie 2008 03:48
Peste 120.000 de romani isi sarbatoresc astazi patronul spiritual, pe Sfantul Ilie, pomenit de Biserica Ortodoxa pe 20 iulie.

Statisticile existente la nivel national arata ca, din totalul celor aproximativ 22 de milioane de romani, peste 120.000 de persoane (1,83%) poarta numele Sfantului Ilie. Despre Sfantul Ilie se spune ca este singurul care s-a urcat la cer nu numai cu sufletul, ci si cu trupul, fiind "ridicat la ceruri intr-un vartej de flacari si intr-un car de foc".

Sfantul Ilie a fost fiul unui preot din tinutul Arabiei, din neamul lui Aaron, si a locuit in cetatea Tesve, aflata dincolo de Iordan, localitate care i-a adus si numele de Ilie Tesviteanul. A trait cu peste opt sute de ani inainte de intruparea Mantuitorului, pe vremea lui Ahab, regele evreilor.

Acest rege, la indemnul sotiei sale, o printesa feniciana, l-a parasit pe Dumnezeu si i s-a inchinat lui Baal, intorcandu-se la paganatate si prigonindu-i pe aparatorii dreptei credinte. Sfantul Ilie l-a vestit pe rege ca se va abate asupra tarii o foamete mare, care va tine trei ani si jumatate, ca pedeapsa pentru lepadarea lui de credinta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.