Social 18 Iulie 2008 04:04
Noua lista de medicamente care a intrat in vigoare la 15 iulie le da batai de cap farmacistilor. Acestia se confrunta cu probleme in momentul eliberarii retetelor, deoarece listele de medicamente au fost intocmite gresit si din aceasta cauza in multe farmacii nu s-a reusit implementarea noilor softuri.
"Ne vin liste gresite, iar erorile sint descoperite abia cind eliberezi pacientului reteta", a declarat vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, Elena Clara Popescu. Explicatia pentru aceasta problema ne-o ofera tot reprezentantul Colegiului Farmacistilor: "Si in acest an, ca si in anii trecuti, toate schimbarile s-au facut in trei zile. Azi se aleg medicamentele pentru lista, miine sint publicate, iar poimiine lista e in Monitorul Oficial. Iar farmacistii ar fi trebuit deja sa inceapa sa elibereze retete dupa noua lista."

Noua lista de medicamente cuprinde peste 800 de substante active, ceea ce inseamna 2.106 medicamente. Prin comparatie cu lista veche, au fost introduse 5 medicamente noi pentru insuficienta cardiaca, 5 pentru hepatita cronica, 9 medicamente noi pentru ciroza hepatica si 9 pentru bolile oncologice. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a subliniat ca in noua lista au fost incluse medicamente de ultima generatie, care vor scurta durata tratamentului si vor duce la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.