Social 18 Iulie 2008 12:31
Carnea de porc se scumpeste cu pana la 25 la suta, iar prepratele din carne de porc cu 15 procente, apreciaza patronatele din domeniu. Asociatia Romana a Carnii afirma ca eliminarea taxelor vamale pentru a ieftini carnea de porc din import ar putea duce la falimentul crescatorilor autohtoni.

"Acest procent de 25 la suta a fost apreciat in urma unor calcule.. este adevarat, carnea de porc este in continua crestere, va pot da exemple, in mai toate tarile europene pretul carnii de porc a crescut de la 1 mai si pana acum", a declarat Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatului carnii de proc.

In timp ce in Europa un kilogram de carne de porc ajunge la un euro si jumatate, la noi ajunge chiar si la doi euro.Cresterea treptata a pretului la carnea de porc vine pe fondul scaderii cu peste 10 la suta a numarului de animale din crescatorii.

"Pretul carnii de porc este scump, este foarte mare in tarile in care efectivul e foarte mic, lucru cu care ne-am confruntat si noi. Dupa anul agricol 2007 efectivele de porc sunt cu mult mai mici fata de anul trecut, iar raportul dintre cerere si oferta este dezechilibrat, exista o cereremare de carne de porc, iar efectivele au scazut", a spus Staca Tudor


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.