Social 17 Iulie 2008 23:33
Un candidat dambovitean la examenul de titularizare pentru catedra de religie prins copiind a fost dus la spital, pentru a-i fi extras din ureche dispozitivul electronic cu ajutorul caruia copia, informeaza NewsIn

Tanarul a mai fost eliminat din examen si anul trecut pentru tentativa de copiere, iar ghinionul lui a fost ca in sala de examen a fost acelasi profesor supraveghetor ca si in 2007.

Inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Dambovita, Iulian Brezeanu, a declarat pentru NewsIn ca la examenul de titularizare desfasurat miercuri, au fost surprinsi copiind sapte candidati (patru la educatie fizica, doi pentru postul de educatoare si unul pentru catedra de religie). Brezeanu a precizat ca daca sase candidati au ales sa copieze dupa clasicele fituici, candidatul pentru un post de profesor de religie a fost surprins cu un dispozitiv electronic montat in ureche.

Pe numele tanarului ar putea fi intocmit dosar penal. In plus, inspectorul scolar adjunct al ISJ Dambovita este hotarat sa instiinteze si reprezentantii Arhiepiscopiei Targoviste despre fapta tanarului. “O sa trimit o adresa Arhiepiscopiei Targoviste prin care o sa informez asupra comportamentului tanarului eliminat din examen”, a adaugat Brezeanu.

Incidente la examenul de titularizare de miercuri inregistrate in mai multe judete

Potrivit inspectorului general al ISJ Vaslui, Florin Ciurariu, doi profesori de educatie fizica au fost eliminati miercuri din examenul de titularizare. Unul dintre candidati a solicitat sa mearga la grupul sanitar si cand s-a intors a fost surprins de un membru al comisiei cu o fituica la cureaua pantalonilor, iar cel de al doilea a fost surprins de supraveghetor in timp ce incerca sa copieze, tot de pe fituici. Revoltat de faptul ca a fost eliminat din examen, unul dintre profesori a facut scandal, fiind necesara interventia politiei pentru a-l linisti. Pentru tulburarea linistii publice, profesorul a fost amendat cu 200 lei.

La Galati, un candidat la un post de educator din Galati a fost eliminat din examen deoarece nu si-a predat telefonul mobil supraveghetorilor, desi aparatul fusese inchis, iar alti 134 de candidati la titularizare au parasit salile de testare dupa ce au vazut subiectele, a declarat, miercuri, inspectorul scolar general Tania Bogdan.

Si in judetul Maramures, trei dascali au fost eliminati din concursul de titularizare dupa ce au fost prinsi copiind. Purtatorul de cuvant al ISJ Maramures, Pavel Filip, a declarat ca este vorba despre tinere care candidau pentru postul de educatoare la centrele de examen constituite la Colegiul National Gheorghe Sincai si Colegiul National Vasile Lucaciu din Baia Mare. Doua dintre ele au fost prinse in timp ce schimbau ciornele intre el, iar cea de-a treia persoana a fost surprinsa in momentul in care i-au cazut fituicile din pantaloni.

Peste 70 de cadre didactice eliminate din concursul de titularizare, pentru copiat

Potrivit datelor centralizate de minister, din totalul celor 35.531 de candidati care s-au prezentat, miercuri, la proba scrisa din cadrul concursului national de ocupare a posturilor vacante din invatamant , 95 au fost eliminati. Dintre acestia, 76 au fost scosi din examen pentru frauda sau tentativa de frauda, sase - din cauza lipsei documentelor de identitate, doi - pentru ca au intarziat, iar 11- pentru lipsa adeverintelor de studii. Alti 2.726 de candidati si-au anuntat retragerea pe parcursul examenului, invocand motive medicale sau personale.

Proba scrisa, cea mai importanta din cadrul concursului national de ocupare a posturilor vacante din invatamant, s-a desfasurat, miercuri, de la ora 9.00, in 149 centre de examen din Bucuresti si din tara. Din totalul celor 64.609 de posturi vacante scoase la concurs, 11.824 sunt titularizabile, iar 52.785 sunt posturi didactice sau catedre netitularizabile.

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, cea mai mare concurenta s-a inregistrat, in Capitala, pentru posturile de titulari la limba si literatura romana, matematica, fizica, chimie si istorie.

Pentru proba scrisa, Ministerul Educatiei a stabilit mai multe variante de subiecte, dintre care, miercuri, in jurul orei 9.00, a fost extrasa, una singura. Examenul a inceput la ora 10.00, iar candidatii au avut la dispozitie patru ore pentru rezolvarea subiectelor.

Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratelor scolare si la sediul institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, cel mai tarziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia. Contestatiile se depun la inspectoratul scolar, in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs care le transmite, in termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati se va face pe 23 iulie.

Candidatii care vor obtine note mai mari de 7 vor completa, in perioada 28-29 iulie, fisele de optiuni pentru posturile titularizabile, iar pe 30 iulie va avea loc repartizarea computerizata a acestora.
In 2007, la nivel national, promovabilitatea la acest concurs a fost de 80 la suta, insa doar 39 la suta dintre candidati au obtinut note peste sapte. In 2006, dupa analizarea contestatiilor, 76,7 la suta dintre profesori au luat note peste cinci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.