Social 12 Iulie 2008 22:59
In fiecare seara, in centrul Bucurestiului nu se mai poate parca decat pe baza de „taxa de protectie a masinii”. Zonele sunt impanzite de gasti formate din fosti copii ai strazii (unii chiar fosti puscariasi) care te avertizeaza asupra pericolelor: masina se mai poate zgaria, se mai alege cu cauciucurile taiate... Ca sa nu se intample asta, trebuie sa le platesti „macar zece mii”, dar majoritatea soferilor dau mai mult, ca sa fie siguri
Parcarea de pe strada George Enescu, aflata in apropierea unor cluburi de noapte, pare printre cele mai profitabile. Intr-un sfert de ora, un individ la bustul gol, cu plete si corpul tatuat, parcheaza 10 masini, primind cate unu, doi sau trei lei, dupa caz, de la fiecare sofer. „Sunt aici de 8 ani si nu s-a plans nimeni pana acum. In blocul asta locuieste cineva de la Politia Capitalei si ne lasa pe toti in pace”, explica tatuatul.
Gastile opereaza in parcarile administrate de firma Dalli intre 8 dimineata si 8 seara. Asteapta sa se retraga „oficialii” si le iau imediat locul. In timpul saptamanii, stau cam pana la ora doua noaptea, cu un „randament” mediu de 60 de lei pe ora. In weekend, cand Dalli nu are activitate, iar cluburile forfotesc pana in zori, stau continuu la produs. Unii spun ca scot „bani de un suc”, dar am dat si de unul care ne-a aratat venele de la mana: avea nevoie de bani de droguri.

Politia Comunitara si cea de sector isi paseaza reciproc responsabilitatea
Tomberoanele din zona sunt seifurile parcagiilor, spun politistii comunitari. „Ii amendam in baza Legii 61, pentru apelarea la mila conducatorilor auto, le confiscam banii si ii ducem la Sectia 1 de Politie si cei de acolo hotarasc ce fac cu ei. Ii avem pe toti in baza de date: sunt fosti puscariasi si copii ai strazii. Au sute de amenzi neachitate, dar nu avem ce sa le facem, pentru ca legea e de partea lor. De jandarmi si de politie nici macar nu se ascund, pentru ca nu au voie sa le confiste banii. Parcheaza cel putin 30 de masini intr-o ora, deci scot bani frumosi”, ne-au declarat surse din cadrul Politiei Comunitare.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.