Social 10 Iulie 2008 05:00
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate creeaza probleme medicilor de familie, cum ar fi disparitia din baza de date a unor pacienti, a retetelor si a evidentei vaccinarilor, au declarat, pentru NewsIn, surse din Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti.
Medicii de familie reclama, practic, pierderea unor date sau chiar a tuturor informatiilor despre unele persoane, in conditiile sistemul a fost gandit pentru a facilita accesul la dosarele electronice ale pacientilor, adica la datele de identificare si la istoricul medical. Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis, dr. Horia Cristian, a recunoscut ca, de la intrarea in functiune a sistemului, in aprilie 2008, s-au facut modificari lunare la acesta, pentru a corecta diferite probleme. "De la implementarea sistemului, a trebuit ca toate datele sa fie mutate in SIUI si multe dintre ele s-au pierdut. Mai multi medici de familie s-au plans ca nu isi gasesc sute de pacienti pe liste. Noi actualizam zilnic baza de date a pacientilor, incercam sa remediem problemele, o mare parte dintre acestea fiind deja rezolvate", a precizat dr. Horia Cristian. Potrivit directorului CJAS Timis, cazuri de invalidare, in care pacienti sau date ale lor sunt de negasit, ar fi cauzate si de faptul ca aproximativ 1,5% dintre cei aflati in baza de date isi schimba medicul de familie. "Principala problema cu care ne confruntam este raportarea agentilor economici in SIUI. In vechea aplicatie pe care o foloseam, raportarea era mai simpla. Angajatorul venea cu lista angajatilor si contributia de sanatate si, in cazul in care se depistau erori, acestea erau modificate pe loc. Folosind raportarea in SIUI, care este un sistem automatizat ce nu permite corectii, angajatorul este obligat sa isi ia lista si sa o refaca singur", a explicat dr. Horia Cristian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.