Social 5 Iulie 2008 18:12
Operatia de intrerupere de sarcina a fetitei de 11 ani din judetul Neamt, care a ramas gravida dupa ce a fost violata de unchiul ei, s-a incheiat cu succes, vineri, intr-un spital de stat din Londra, a anuntat Realitatea TV.

Initial, interventia chirurgicala trebuia sa aiba loc la un centru medical privat din Londra, insa medicii acestuia au renuntat sa faca intreruperea de sarcina, din cauza ca pacienta nu are varsta minima legala. In aceste conditii, fetita de 11 ani, care se afla in a 22-a saptamana de sarcina, a fost transferata la un centru medical de stat, unde nu a fost necesara respectiva derogare.

In Marea Britanie, varsta minima legala de la care se poate face intrerupere de sarcina este 12 ani. Inainte de implinirea acestei varste, interventia chirurgicala nu este posibila decat in urma unei derogari speciale din partea autoritatilor.

O comisie speciala constituita de Ministerul Sanatatii hotarase, saptamana trecuta, ca fetita poate face intrerupere de sarcina in Romania, deoarece exista riscuri majore pentru sanatatea mintala a gravidei, daca aceasta va naste. Cu toate astea, familia fetitei a decis ca intreruperea de sarcina sa se faca la o clinica din Marea Britanie.

Potrivit legislatiei romane, mai exact a Codului Penal, intreruperile de sarcina se pot efectua doar daca fatul are sub 14 saptamani. In cazul in care fatul are mai mult de 14 saptamani, intreruperea de sarcina se face doar in cazul in care este vorba de incest sau viol si nu pune in pericol sanatatea mamei.

In Romania s-au inregistrat, numai in 2007, peste 530 de intreruperi de sarcina la fete sub 15 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.