Social 4 Iulie 2008 17:54
Daca ai drum la statia de metrou Unirii I, sigur l-ai remarcat stand pe scari pe batranul Biscoveanu, imbracat umil, cu mana intinsa cerand pomana trecatorilor.

Cei mai multi dintre noi il privim cu o oarecare compasiune si ne gandim "oare ce a facut omul asta in viata de merita o soarta atat de trista?’", dar niciunuia nu ne trece prin cap ca omul caruia tocmai i-am dat un ban este de fapt milionar.

Cum milionar? Ei bine simplu. Alexandru Biscoveanu in varsta de 86 de ani a reusit ca din banii stransi din cersetorie sa depuna la CEC o suma frumusica de bani si anume 100 de milioane lei vechi. Asta a fost o uluitoare surpriza pentru politistii de la metrou care l-au descoperit pe batran intr-o banala operatiune anticersetorie.

Potrivit Gandul, oamenii legii au descoperit in buzunarele lui Biscoveanu mai multe chitante de la CEC din care reieseau ca in ultimele trei zile batranul reusise sa depuna suma de 10 milioane de lei vechi. Dintr-un calcul simplu ne putem da seama ca acest bucurestean castiga pe zi aproximativ trei milioane de lei vechi, mai mult decat viseaza majoritatea romanilor.

Si banii de la CEC sunt doar o parte din agoniseala batranului de peste ani. Jurnalistii de la Gardianul au aflat ca Biscoveanu are o casa in Ferentari, pe o straduta, a carui nume nici locuitorii nu-l stiu prea bine, care face ca in curand renumele cartierului Ferentari sa fie schimbat datorita caselor mari, frumoase si bine ingrijite. Aici ei dau peste un vecin care le arata poarta unde sta batranul Biscovenu si le marturiseste ca tot din cersit a reusit sa-si mai achizitioneze alte doua case.

Si blogerii l-au luat la ochi pe cersetorul milionar. Zoso semnala in urma cu mai bine de un an cazul Biscoveanu: "nu are o mana lipsa, nu are picioarele umflate. Pur si simplu e lenes."

Iar Radu prezinta aici o analiza a castigurilor din cersit.

Cati Biscoveni or fi printre noi, ramane insa un mister...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.