Social 3 Iulie 2008 03:53
Peste 10% din taloanele pentru analize din programul national de evaluare a sanatatii au fost returnate de Posta Romana Caselor de sanatate

Aproape 2,4 milioane de taloane din Programul de evaluarea a sanatatii populatiei, adica mai bine de 10%, nu au mai ajuns la destinatari, care vor fi nevoiti sa le caute si sa le ridice personal de la Casele de sanatate. Cifra este valabila doar pentru perioada octombrie 2007 - martie 2008.

Cele mai multe retururi au fost inregistrate in Bucuresti si Constanta, iar cele mai putine in Bistrita, potrivit datelor de la Compania Nationala Posta Romana, care are obligatia distribuirii taloanelor. Reprezentantii Companiei sustin ca principalele motive pentru care un numar atat de mare de taloane a fost returnat sunt legate de datele de stare civila neactualizate ale destinatarilor, cum ar fi destinatar necunoscut, mutat de la adresa de pe talon sau cu adresa incompleta.

Daniel Gheorghe, sef serviciu la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date, are si o explicatie: datele despre populatia Romaniei incluse in Programul national au fost livrate Ministerului Sanatatii in luna decembrie 2006, in urma protocolului semnat cu o luna inainte. „Sunt date trimise mai departe Imprimeriei Nationale, insa ele sunt de acum doi ani, pentru ca atunci am incheiat protocolul. Nimeni nu a oprit intre timp miscarea populatiei in teritoriu, sunt multi care s-au nascut, au murit sau s-au mutat in acest timp.
In plus, exista si cei care domiciliaza fara forme legale“, a explicat Gheorghe. Cele mai multe taloane returnate au fost inregistrate in Capitala, peste 170.000 si doar in jur de 800 de persoane au venit pana acum sa le recupereze, spune Lidia Comaroni, sef relatii publice la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB). Ea spune ca taloanele returnate au fost atat de multe, incat au fost distribuite in trei sedii ale Casei din Capitala si ca „exista trei numere de telefon - 0316.902.002/ 003/004 - la care bucurestenii trebuie sa sune inainte de a veni, pentru a verifica exact cu CNP-ul unde se afla talonul propriu“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.