Social 3 Iulie 2008 18:15
La Muzeul National de Arta al Romaniei va avea loc vineri, 4 iulie, incepand cu ora 19.00 conferinta "Bijuterie versus Accesoriu. Material, forma, design", in cadrul careia specialistii Carla Szabo si Roxana Davidescu vor dezvalui secretele realizarii de bijuterii si accesorii contemporane, relateaza NewsIn.

Prezentarile - insotite de proiectii de imagini si mostre de obiecte din creatia proprie a celor doua invitate - vor purta publicul intr-o incursiune in "laboratorul" designerului, subliniind anumite aspecte precum: satisfacerea cerintelor contemporane de piata, prezentarea atelierului, a materialelor si a tehnicilor folosite sau a procesului de materializare a surselor de inspiratie.

Artistele invitate vor oferi cateva repere in ceea ce priveste designul de bijuterii si accesorii contemporane in Romania, dezvaluind tehnicile de interpretare a materialelor pentru a le concretiza in forme functionale, estetice si vandabile ca accesorii de moda.

Aceasta conferinta are loc in ultima saptamana a expozitiei de bijuterii si micro-sculpturi "Tribut magnificentei. Ilias Lalaounis" care se desfasoara in Sufrageria Regala a MNAR.

Creatiile maestrului bijutier grec sunt realizate din aur, argint si pietre pretioase si sunt inspirate de istoria civilizatiei grecesti, de motive si simboluri specifice altor culturi sau de evolutia noilor tehnologii in domeniul astronomiei si biologiei. Micro-sculpturile din expozitie au fost inspirate de universul vegetal, de lumea fascinanta a insectelor sau chiar de desenele spontane si pline de imaginatie ale copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.