Social 2 Iulie 2008 04:01
Odata cu intrarea in vigoare a noii taxe de mediu, au aparut si primele situatii speciale. Una dintre acestea se refera la cazurile in care taxa a fost achitata inainte de 1 iulie, iar inmatricularea se face dupa aceasta data
Pe Doralina B. din Bucuresti am gasit-o la Administratia Finantelor Publice sector 6, incercand sa afle ce poate face. Ea a achitat taxa de prima inmatriculare pe 26 iunie, dar a fost ieri sa-si inmatriculeze masina.
„Toate actele mi-au fost in regula, mai putin chitanta cu taxa auto. De la Inmatriculari, mi s-a spus ca nu-mi pot inscrie masina si m-au sfatuit sa ma intorc unde am platit-o, adica la AFP sector 6, pentru ca de astazi (n.r. - ieri) a intrat in vigoare o alta taxa", ne-a spus Doralina B. Pe 26 iunie, persoana in cauza a platit o taxa de 1.060 de lei, iar acum, potrivit noii legislatii, taxa a scazut la 850 lei. „Vreau sa stiu ce fac.

Platesc taxa din nou, potrivit noii legislatii?", se intreba persoana citata. Contactati telefonic, atat reprezentantii Fiscului, cat si cei ai Serviciului Permise Auto si Inmatriculari au invocat legea in vigoare.
„Pentru inmatricularea unei masini, incepand cu data de 1 iulie, trebuie platita taxa in functie de calculul facut dupa noua legislatie care a intrat in vigoare astazi (n.r. - ieri)", a declarat pentru „Adevarul" Andrei Stefan, purtator de cuvant al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.