Social 27 Iunie 2008 03:12
Fata de 11 ani din Neamt, care a ramas insarcinata in urma unui viol, poate face avort in Romania, fara a fi nevoie de modificarea legislatiei in domeniu, a decis comisia interministeriala care a anchetat cazul, potrivit unor surse oficiale

Familia va decide cine o va opera pe fata de 11 ani, iar medicul respectiv isi va asuma interventia, potrivit acelorasi surse. Statisticile din SUA arata ca o fata din cinci care fac intrerupere de sarcina la mai mult de 14 saptamani risca sa faca o complicatie postinterventie, sustin specialistii.

Concluziile anchetei interministeriale vor fi anuntate oficial, vineri, de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Vlad Iliescu, presedintele comisiei interministeriale. Din comisie mai fac parte Gabriela Angheloiu, director la Directia Juridica MSP, profesorul Gheorghe Peltecu, profesorul Bogdan Marinescu, profesorul Dumitru Orasanu, profesor Constantin Oancea, conferentiar doctor Silvia Stoicescu, profesor doctor Vladimir Belis, lector doctor Bogdan Ion (Facultatea de Psihologie), Teodora Bertzi, secretar de stat din Ministerul Muncii, Gabriel Tanasescu, secretar de stat din Ministerul Justitiei, Gabriela Tonk, subsecretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilullui (ANPDC) si Marcela Dumitras, consilier juridic la ANPDC.

2.000 de fete de pana la 15 ani au devenit mame, intr-un singur an
Cazul Florinei V., fata de nici 11 ani mai are putin pana sa nasca, nu este singular. Unica, in acest caz, este gafa monumentala a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care printre consideratii filozofice si explicatii de natura legislativa, a pronuntat numele si prenumele acestei fetite, in timpul discursului. Pana una, alta comisia ministrului Nicolaescu nu a produs nici o concluzie in acest caz punctual. Intre timp, parintii fetei au hotarat sa isi ia singuri soarta in maini si sa mearga cu micuta sa avorteze in Marea Britanie. Cazul Florinei a fost intens mediatizat, dar ea nu este singura mama copil.

Anul trecut, la nivel national, peste 2.000 de fete, cu varste intre 11 si 15 ani, au devenit mame-copil. In 2007, a devenit mama o fata de 11 ani, 14, in varsta de 12 ani, 83, la 13 ani, 464 si 1.473 la 15 ani.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.