"Dupa nasterea copilului, Mitropolia Moldovei si Bucovinei va sustine financiar cheltuielile aferente cresterii acestuia de catre familie. In caz ca familia nu doreste pastrarea copilului, Mitropolia Moldovei si Bucovinei va asigura preluarea acestuia de catre o institutie abilitata in acest sens, urmand a acoperi toate cheltuielile materiale si a se ingriji pentru asigurarea unei educatii corespunzatoare", precizeaza MMB prin intermediul unui comunicat de presa.

De asemenea, MMB s-a oferit sa acopere si toate cheltuielile materiale facute deja de familia fetitei in vederea deplasarii in Anglia, dar in aceleasi conditii.

O fetita de 11 ani, din Neamt, este insarcinata in 21 de saptamani, dupa ce a fost agresata sexual de catre unchiul ei. Medicii iesenii au decis ca aceasta sa pastreze sarcina deoarece un eventual avort ar putea pune in pericol viata tinerei mame. Familia a fost nemultumita de decizia medicilor si a decis deplasarea in Anglia pentru a intrerupe sarcina. In cazul fetitei a intervenit si Ministerul Sanatatii care va supune dezbaterii publice oportunitatea modificarii legislatiei privind avortul la o varsta tanara.