Primele cercetari efectuate de Brigada de Politie Rutiera (BPR) au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este Catalin Placeanu, de 23 de ani, din Bucuresti. Acesta a reusit sa depaseasca un alt Lamborghini, condus de un italian, dar, in dreptul intersectiei cu strada Bruxelles, a depasit linia dubla continua, iesind pe contrasens. Din nefericire, bolidul scapat de sub control a izbit in plin un autoturism Fiat, condus regulamentar de Cristina E. (21 de ani).

Soferul Lamborghiniului si soferita din Fiat au suferit leziuni usoare, insa o alta tanara aflata in Fiat, Mihaela D. (22 de ani), a fost grav ranita si a fost transportata la spital. In aceste conditii, Catalin Placeanu se va alege cu dosar penal pentru vatamare corporala grava.

In plus, politistii au adunat deja declaratiile mai multor martori, care au afirmat ca soferii celor doi bolizi Lamborghini s-au luat la intrecere. Daca se va stabili ca a fost vorba despre o cursa ilegala, ambii soferi implicati ar urma sa dea socoteala si pentru aceasta infractiune.