Contractele de furnizare a produselor lactate si de panificatie pentru elevi vor fi acordate potrivit prevederilor legislatiei privind achizitiile publice.

Potrivit unor date furnizate de Ministerul de Interne, prin extinderea programului la clasele V-VIII, numarul beneficiarilor va creste la 2.670.000 de copii. Suma alocata de la buget pentru aplicarea programului in anul scolar 2006-2007 a fost de aproape 300 de milioane de lei. Pachetele cu produse au fost distribuite in aproape 24.000 de unitati scolare.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a solicitat, la mijlocul lunii ianuarie, prefectilor, consiliilor judetene, inspectoratelor scolare si Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului sa monitorizeze si sa trimita lunar rapoarte privind aplicarea in scolile din intreaga tara a programului "Laptele si cornul".

"Pentru o buna desfasurare a programului, am solicitat prefectilor, consiliilor judetene, inspectoratelor scolare si Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului sa monitorizeze, sa verifice si sa trimita rapoarte lunare privind asigurarea acestor produse zilnic si in conditii de calitate", spunea, in 22 ianuarie, Marian Petrache, secretar de stat in MIRA pentru comunitati locale.