Cea mai calda zi a anului de pana acum i-a sleit de puteri pe bucurestenii care nu au beneficiat de aer conditionat. Zeci de oameni au cazut in strada, altii s-au topit in case, in mijloacele de transport in comun sau la birou. Cei care au folosit in exces aparatele de racire a aerului au dat, insa, peste cap retelele de electricitate, care au cedat inca de luni seara.

Pentru ca si astazi temperaturile vor ramane la valori de peste 35 de grade Celsius, municipalitatea, dar si primariile de sector au luat o serie de masuri speciale pentru zilele caniculare. Astfel, oamenii care vor sa se racoreasca pot merge la strandurile care sunt deschise pana la ora 23.00 sau pot apela la Dispeceratul Primariei, care va functiona non-stop. De asemenea, in fiecare sector exista instalate puncte speciale de prim ajutor. In cazul in care Administrat ia Nationala de Meteorologie va comunica avertizare de Cod portocaliu, vor fi amplasate puncte de prim ajutor si pentru distribuirea de apa potabila in locuri publice - scoli, gradinite, farmacii, centre comerciale si piete.

Doborati de canicula. Peste 30 de bucuresteni au avut nevoie, ieri, de ajutorul ambulantei din cauza temperaturilor ridicate. „Ne-au solicitat mai mult de 370 de persoane, dar fara legatura stricta cu vremea caniculara. Au fost 36 de cazuri de cazuti in strada si 17 lipotimii (n.r. - lesinuri). In rest, am avut cazuri de febra si colici“, ne-a declarat Mihaela Badica, medic coordonator al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti. Aceasta a mai precizat ca ambulantele au ajuns cu greu la bolnavi, din cauza traficului.