Social 25 Iunie 2008 16:28
Stufstock-ul, care va avea loc in acest an intre 14 si 16 august, va reuni 11 trupe din strainatate si 15 romanesti pe scenele din Vama Veche, de la Marina Park si Spice Club, si va fi punctul de pornire al proiectului "Constitutia zonelor protejate", informeaza NewsIn.

Primele nume de pe afisele din acest an sunt metalo-violoncelistii de la Apocalyptica, dEus si violonistul Jean-Luc Ponty. Din strainatate vor mai fi prezenti Air Traffic, Konqistador, Gradwohl, Kora Jazz Trio, Kultur Shock, Nguyen Le si Farfarello.

Inceput acum 6 ani ca un concert de protest Stufstock 6 a ajuns la maturitatea de a se pune la dispozitia campaniilor de mediu nu numai pentru Vama Veche, ci si pentru alte zone ale tarii care prezinta probleme.

In paralel cu concertele sustinute de trupele deja consacrate, are loc si un mini-festival al trupelor noi si foarte noi, care in acest an va avea loc la Spice Club, la Scena Mica.

Peste 70 de trupe au trimis demo-uri organizatorilor Stufstock si au fost alese 18 formatii din acestea, cele mai reprezentative pentru stilurile alternative-indie, electro, trip-hop, new-prog si grunge. Selectia finala, insa, nu este aceasta. Incepand cu 1 iulie, in fiecare marti si miercuri la Orange Concept Store cate trei din cele 18 trupe vor sustine concerte care vor fi evaluate de un juriu format din organizatori si echipa Orange Concept Store, iar publicul va putea sa voteze trupele preferate online.

Castigatoarea votului publicului va urca pe scena de la Spice alaturi de celelalte noua pe care le va selecta juriul, luand in calcul si popularitatea confirmata prin vot.

Anul acesta s-a demarat un proiect nou "Constitutia zonelor protejate", in scopul de a crea un decalog pentru zonele naturale protejate din Romania si un set de informatii si recomandari pentru administrarea corecta a acestor spatii. Acest document va fi realizat in colaborare cu organizatii nonguvernamentale de mediu care se ocupa de rezervatiile si parcurile naturale din Romania si va fi inaintat apoi Ministerului Mediului pentru a fi aprobat.

In cadrul Stufstock 6, publicul va fi informat cu privire la probleme parcurilor nationale si la solutiile propuse pentru protejarea lor si se vor strange semnaturi pentru sustinerea textului acestei "Constitutii a zonelor protejate".

Biletele si abonamentele pentru Stufstock pot fi procurate prin www.bilet.ro, www.eventimro si www.ticketpoint.ro, precum si de la punctele de vanzare ale acestora: retelele de magazine Carrefour Voiaj, Diverta, Flamingo, Flanco, Germanos. In Bucuresti, biletele pot fi cumparate si de la Green Hours, Flamingo Unirii, Flanco Dorobanti, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Music Shop Batistei si Victoriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.