In sectorul 1, corturile vor fi amplasate, incepand de azi, in zone aglomerate precum Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Domenii, Piata 1 Mai, Aviatiei sau Baneasa.

Potrivit Primariei Sectorului 1, punctele de prim ajutor vor functiona in toate institutiile administratiei publice locale de pe raza sectorului, precum si in farmaciile si magazinele cu care edilii au incheiat protocoale in acest sens.

Pentru a fi sesizate cazurile de persoane care au probleme de sanatate din pricina caniculei, bucurestenii din sectorul 1 pot apela serviciul de urgenta al cetateanului, la numarul de telefon 9450.

In sectorul 2, edilii au infiintat noua centre unde se va asigura, gratuit, distribuirea de apa plata si asistenta medicala primara. Aceste centre sunt deschise la sediul Primariei Sectorului 2, la oficiile de asistenta sociala, la centrele de informare a cetatenilor, precum si la Clubul Inteleptilor si, respectiv, al Seniorilor.
Tot in sectorul 2, problemele de sanatate din cauza caldurii pot fi anuntate la linia telefonica gratuita cu numarul 0800.800.772, deschisa in intervalul 10.00 - 18.00.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, le-a cerut prefectilor sa informeze populatia despre spatiile care vor fi destinate celor care au nevoie sa se adaposteasca de caldura, prin toate mjloacele posibile.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperatura maxima in Bucuresti va ajunge, marti si miercuri, la 37 de grade.