Acest roman este unul din cele cinci titluri cu care debuteaza cea mai noua colectie a editurii Polirom, "Romance". La lansarea de miercuri, 25 iunie, va fi prezenta autoarea romanului, actrisele Ilinca Goia si Mihaela Sarbu, scriitorul Mihai Cochinescu si criticii Lucia Verona si Alexandu Matei.

"Visatoarele", in traducerea Larisei Copaceanu, prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza cu realitatile dificile ale vietii. Este o carte in care se demitizeaza visul american si se povesteste experienta unei romance care emigreaza in Statele Unite.

Dupa sapte ani petrecuti in New York, orasul visurilor sale, si incercarile esuate de a-si face o cariera in televiziune si relatii care nu au functionat, personajul principal al cartii se hotaraste sa revina in Romania, in Bucuresti, la parintii sai. Insa, in ultimul moment, dupa ce si-a dat demisia si a cumparat biletul de avion, o prietena o invita sa viziteze Los Angelesul, iar in aceasta calatorie, tanara intalneste barbatul visurilor sale.

"Visatoarele" este un roman despre speranta si deziluzie, care surprinde cu o subtilitate uimitoare capcanele primejdioase ale visurilor care ne orbesc in asemenea masura, incat devenim incapabili sa mai vedem realitatea.