Parintii bebelusului Iustin Leonard Andrei, mort in prima zi a lunii iunie, acuza cadrele medicale de neglijenta in serviciu declarand ca acestea nu au supravegheat copilul, care s-a sufocat.

Valerica Chiriac a nascut un baietel pe data de 27 mai, la ora 14.30, in conditii absolut normale. Bebelusul avea 3,6 kg, era perfect sanatos, primind nota 9 la nastere.
Sarcina Valericai a decurs absolut normal. In dimineata zilei de 30 mai, Valerica Chiriac a alaptat pruncul si a plecat in salon. Asistenta de serviciu i-a spus ca "nu este voie ca mamele sa stea cu nou-nascutii", desi la maternitatile din tara aceasta regula nu mai este valabila. La doua ore de la alaptare, femeia a fost anuntata ca este o problema cu copilul, fapt pentru care a fost trimis la Maternitatea "Cuza-Voda" din Iasi. "Pe 30 mai, la ora 5.00, l-am alaptat, la ora 6.00 l-am lasat dormind, pe o parte, urmand sa vina cineva sa il puna la fototerapie. La ora 8.00 a venit o asistenta si mi-a zis ca s-a intamplat ceva cu copilul meu, ca este grav si ca trebuie sa fie dus la Iasi. Chiar mi-a zis ca am avut noroc ca a fost gasit de o asistenta, care s-a dus sa ia analizele unui alt copil si l-a vazut pe copilul meu vanat la fototerapie. Deci nu era supravegheat absolut deloc!