In aceasta saptamina, zeci de oameni au fost mobilizati pentru a face ultimele pregatiri pentru sarbatorirea zilei Marii Uniri la Alba Iulia. Angajatii firmei locale de salubritate au facut curatenie in parcurile din zona Cetatii, iar zeci de militari au amenajat platoul din fata statuii ecvestre a lui Mihai Viteazu. O mare parte a cartierului Cetate a ramas marti fara curent electric timp de peste o jumatate de ora pentru ca echipele Electrica se ocupau cu racordarea carelor de televiziune ce vor transmite manifestarile in direct.

Din surse oficiale am aflat ca Adrian Nastase vine in mod sigur la Alba Iulia pentru a lua parte la manifestari. Candidatul Aliantei D.A. la prezidentiale, Traian Basescu, s-ar putea afla si el astazi la manifestarile din orasul Unirii. Cei care vor veni la Alba Iulia vor putea sa se infrupte gratis din citeva mii de portii de cirnaciori si fasole si-si vor putea stinge setea cu peste o tona de vin si bere. Mincarea a fost pregatita, ca si anul trecut, la popota unitatii militare de transmisiuni din Sebes, urmind sa fie adusa la Alba Iulia cu camioane de armata pentru a fi servita in aer liber. Anul trecut, la masa populara, oamenii s-au calcat in picioare pentru a ajunge la cele 30.000 de portii de sarmale, cirnati si fasole. In Santurile Cetatii vor fi amplasate doua stine cu minare traditionala, dupa modelul celor din Muntii Apuseni si Muntii Sebesului.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.